Mire jó a darálós wc

 

A darálós wc egy épület gépészeti problémára ad megoldást. Sokszor előfordul, hogy wc-t, fürdőszobát szeretnénk egy lakásban kialakítani, de sajnos a lefolyó cső keresztmetszete szűk. Ilyenkor a régi módszer, hogy egy 110 mm-es csövet kell levezetni a csatorna szintig. Azonban ez nagyon sokszor nem lehetséges. Leginkább azért, mert az alattunk lakók nem járulnak hozzá.
Mert akkor náluk is falat kéne bontani, majd újra burkolni. Az is előfordul, hogy fafödémes a ház és emiatt nem lehet és nem is szabad a födémet megbontani. A műemlék jellegű házaknál pedig tilos bármi ilyesmit elvégezni.

Ekkor jön képbe a darálós wc.                                


 

 

 

 
 

 

Ez a készülék már egy 32 mm átmérőjű csövön képes a szennyvizet továbbítani.

Hogyan lehetséges ez?

A készülékben elhelyezett daraboló-aprító késes szivattyú teljesen felaprítja a szennyvízben lévő darabos szennyeződéseket és így egy híg emulzió jön létre, ami már gond nélkül elfolyik a vékonyabb csövön is.

A másik felhasználási területe ezeknek a készülékeknek, amikor a csatorna szint magasabban van, mint a vizesblokk, amit telepíteni szeretnénk. Például pincében, szuterénben, mélygarázsban. Ilyenkor a szennyvizet a csatorna szintig át is kell emelni. Ezek a berendezések alkalmasak erre és akár 9 m magasra is felnyomják a szennyvizet. Természetesen visszacsapó szeleppel vannak ellátva, hogy a visszaáramlást megakadályozzák. Az ilyen szennyvíz átemelőkre a wc-n kívül zuhanyt, kádat, mosdót és zsírfogóval mosogatót is rá lehet kötni. Tehát egy teljes lakás szennyvíz elvezetését megoldja ott, ahol egyébként nem lehetne ilyet kialakítani. A darálós wc egy kompromisszum megoldás, lehetőség szerint ahol csak lehet törekedni kell a gravitációs szennyvíz elvezetésre. De ahol egyáltalán szóba sem jöhet, ott azért mégis csak jobb, mintha semmi sem lenne. A darálós wc nem örök életű darab, általában 10-12 év az élettartama használat függvényében. Minél több vészleállása van, annál rövidebb lesz az élettartam. Persze, ha betartjuk a játékszabályokat, akkor sokkal kényelmesebbé teheti az életünket. Nagyon fontos, hogy csak az kerüljön bele, ami odavaló. Ez nem konyhamalac és nem extruder, hanem egy késes szivattyú. Tehát üveg, fém, műanyag és hasonlók üzemzavart okoznak. A legnagyobb ellensége a szálas anyag, pl. tampon, betét, rongy, stb. Ezek feltekerednek a tengelyre, a késekre és lefojtják a szivattyút. Ilyenkor azonnal áramtalanítani kell és hívni a szakszervizt. Nem ajánlott a darálós wc-t házilag javítani. Amennyiben sikerül ezeket a szabályokat betartani, akkor sokáig jó szolgálatot tehet.


 

 Akció!    20 % kedvezmény!

 

 darálós wc     alföldi darálós wc

       ALFÖLDI  "SETMA"   darálós wc 
       

 • csúcs technológiás  szennyvíz átemelő készülék
 • a világ legjobb gyártójának terméke
 • gyors, ingyenes házhoz szállítás
 • WC és 1 felső és 2 alsó (zuhany) rákötési lehetőség
 • 3 év garancia
 • elektronikus motor védelem
 • beépített, belső visszacsapó szelepek
 • marófejes vágómű
 • külső visszacsapó szelep
 • emelési magasság  6 méter
 • hővédelmi relével szerelt
 • elnyomás 32 mm
 • rozsdamentes marótárcsa és szivattyú lapát
 • bekapcsolási szint 12 cm
 • kikapcsolási szint 6 cm
 • csendes működés
 • 500 W motorteljesítmény 
 • bekötési tartozékokkal

 • Lista ára: 99.065 Ft.

  Akciós ára:
  79.990 Ft. (Áfával)
  ingyenesen házhoz szállítva.


  Nem ez a legolcsóbb készülék,
  de a legjobb ár/érték arányú.   Gyártó: SETMA GmbH.
    Az SFA csoport tagja.


                                                                        

                                                 Szerelési segédlet
  Válassza "Gádoros" csomagban!
                           1. ALFÖLDI  SETMA  Darálós WC készülék

               2. ALFÖLDI bázis 4031 WC csésze

               3. Lőrinci WC ülőke

               4. GEBERIT AP 110 öblítő tartály


   Mindez  csak 96.500 Ft. Áfával, ingyenesen házhoz szállítva.
     

            

      A darálós wc működése
darálós wc

darálós wc

Budapest - Szeged - Kecskemét - Békéscsaba - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Miskolc - Eger - Tatabánya - Gyõr - Zalaegerszeg - Nagykanizsa - Szekszárd - Pécs - Szombathely - Székesfehérvár - Veszprém - Salgótarján - Sopron - Kaposvár - Érd - Vác - Baja - Siófok - Hódmezõvásárhely - Pest - Komárom - Esztergom Nagykõrös - Monor - Kaposvár - Vásárosnamény - Bicske - Gyula - SPT - Saniflo - Calpeda - Grundfos - Saniplast - WILO - Sanisplit - Sanibroy - ABS - Sanilift - Sololift - Geberit - Geberit darálós wc - Alföldi Darálós WC - zsírfogó - komplett darálós wc - kerámiával egybeépített darálós wc - szennyvíz átemelő  - háztartási szennyvíz átemelő készülék - darálós wc Alföldi

 

Az oldalon szereplõ esetleges helyesírási, jelölési, szerkesztési hiba, illetve nyilvánvaló tévedés miatt nem áll módunkban felelõsséget vállalni.