Milyen darálós wc-t válasszak?

Először is azt kell mérlegelni, hogy hol és mire szeretné használni a készüléket. Ha csak egy WC-t szeretne rákötni és a lefolyó cső szűk keresztmetszete miatt kell ilyen készülék, akkor a kisnyomású darálós wc  lesz a jó választás. Ez nem nyomja vissza a vizet a zuhanytálcába és a padló összefolyóba. Rendkívül kedvező ára miatt ez a legoptimálisabb megoldás a komfortosításhoz. Ha a szennyvizet át is kell emelni, mert pincében, szuterénben szeretne WC-t telepíteni, akkor a szennyvíz átemelőket ajánljuk. Ezek a WC mellett még a zuhany, mosdó, mosogató szennyvizét is tudják fogadni és akár 9 m magasra elnyomni. Amennyiben a szennyvíz gravitációsan is el tud folyni, akkor nem javasoljuk egyes szennyvíz átemelők beszerelését. Ilyenkor a szivattyú kirántja a vizet a tartályból, de a wc papír és a fekália ott maradhat. Ez a jelenség a vízbe merülős aprítószerkezeteknél fordulhat elő. 
Kérjük, hogy a választáshoz kérjen segítséget a 70/313-18-28, vagy a 30/377-08-62 telefonszámon. Ha mégsem az Alföldi mellett dönt, akkor jó szívvel ajánljuk még az ABS, az IBO az  SFA, a Grundfos és a WILO készülékeket.

A nagyon olcsó darálós wc-ről


Szerviz tapasztalataink alapján ezeket a készülékeket mi sem ajánljuk.
Mennyi az élettartama egy darálós wc készüléknek?

Ez erősen használat függő, ha vigyáznak rá és nincsenek vészleállások, akkor általában 10-12 év, vagy kb. 1.000 üzemóra. Amennyiben gyakran kerül bele olyan anyag, ami nem oda való, (pl. tampon, betét, egyéb szálas anyag) akkor az élettartam is rohamosan csökken.Elromlott a "XXXXX" márkájú készülékem, meg tudják javítani?

Igen, az összes Magyarországon valaha forgalomba került készüléket javítani tudjuk, vagy  ki tudjuk váltani valamelyik termékkel, legyen jobb, vagy balra ürítéses, kis nyomású, vagy átemelős.
Elromlott a készülékem, hova fordulhatok?

Saját szervizünk van Budapesten. T:30/377-08-62. vagy 30/780-13-65. A szervizünk plusz szolgáltatása, hogy Budapesten és az agglomerációban a helyszínen javít, nem kell elvinni a készüléket és nincs kiszállási díj.
Milyen magasra tudja felnyomni a szennyvizet a darálós wc?

Minden készülék műszaki adatainál szerepel az emelési magasság. Ez 6-9 méter között változik a készülék típusától függően. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy a megadott értékek egyenes, függőleges csövön mért adatok ideális (labor) körülmények között. A valóságban a nyomóágban lévő idomok (pl. könyök, ív) csökkentik az emelő magasságot, mert gyakorlatilag fojtják a szivattyút. Az a tapasztalat, hogy 3 méter fölött 2 könyök már 1 méter emelőmagasság csökkenést okoz. Ezt mindenképpen számításba kell venni.Mivel lehet tisztítani?

Kerülni kell az erős vegyszereket, mert a gumi alkatrészeket tönkre tehetik. Savas tisztító szereket egyáltalán nem javaslunk hozzá. Lehetőség szerint inkább a lúgos fertőtlenítő szereket is csak hígítva használják. A készüléket a legkíméletesebben szódabikarbónával, vagy Septifos nevű természetes szerrel lehet tisztán tartani.